Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Never-ending travel

Η ζωή μας η ίδια είναι ένα μεγάλο ταξίδι. Ξεκινάμε από το τίποτα, και φτάνουμε πάλι σε αυτό. Αλλά αυτό με έχει μεσολαβήσει, είναι κάτι τόσο ανεκτίμητο που κανένας δεν θέλησε ποτέ να το αντικαταστήσει με κάτι άλλο. Και όσοι πόθησαν τον θάνατο, πιστεύω ποτέ δεν μετάνιωσαν πραγματικά που τους δόθηκε αυτή η ευκαιρία να πάρουν την γεύση της ζωής.
   Μερικοί άνθρωποι την αντιμετωπίζουν ως κάτι δεδομένο βέβαια, δεν σκέφτονται ότι μπορεί σήμερα κιόλας να την χάσουν. Κι έτσι την χαραμίζουν, όλο παραπονιούνται, γκρινιάζουν, μελαγχολούν και καταθλίβονται χωρίς ουσιώδη λόγο, απλά το αφήνουν να τους πάρει από κάτω.
   Τι κι αν δεν έχουμε αποκτήσει ακόμα αυτό που έχουμε βρει, τι κι αν δεν έχουμε βρει ακόμα αυτό που αναζητάμε, τι κι αν δεν έχουμε αναζητήσει ακόμη κάτι... Αυτό υπάρχει, ή τουλάχιστον θα υπάρξει. Θα περάσουν από την ζωή μας τόσοι άνθρωποι με διαφορετικές προσωπικότητες, άλλοι απλοί, άλλοι πολύπλοκοι, μερικοί αισιόδοξοι, μερικοί μίζεροι, μερικοί μαλάκες, μερικοί γαμάτοι τύποι, κτλ. Το θέμα είναι ότι για να καταφέρουμε να προσελκύσουμε αυτούς που θέλουμε, πρέπει πρώτα να αποδεχτούμε την όποια κατάσταση του εαυτού μας, και αν δεν μπορέσουμε να την διαμορφώσουμε κοντά στο ιδανικό μας, να την αποδεχτούμε.

 
   Πρέπει -κι όταν λέω πρέπει, δεν εννοώ υποχρεωτικά- να μάθουμε να αγωνιζόμαστε για ότι θέλουμε και να εστιάζουμε στα πράγματα που στ' αλήθεια έχουν αξία. Να μην τα βάζουμε κάτω.
   Λάθη όλοι κάνουμε, όλοι παρεξηγούμε γεγονότα και όλοι πράττουμε διαφορετικά από ότι θα θέλαμε.Όμως είναι και αυτό ένα  κομμάτι της ζωής.
   Αν δεν αυτοαποκαλείστε ταξιδιώτες, καιρός να αρχίσετε να το κάνετε. Είμαστε όλοι ταξιδιώτες, περνάμε κάθε μέρα από τόσα μέρη, αντιμετωπίζουμε τόσες καταστάσεις, παρακολουθούμε τόσα γεγονότα, ακούμε τόσες πληροφορίες. Ο κόσμος μας ανήκει, και εμείς ανήκουμε στον κόσμο. Αυτή την σχέση αν συνειδητοποιούσαν οι περισσότεροι, θα τα έβλεπαν όλα με άλλο μάτι.


Καλό προσανατολισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου